Eri tavaroiden saatavuudessa on maailmanlaajuisesti ongelmia, joka ilmenee meilläkin lukuisina puutteina ja runsaina jälkitoimituksina. Syitä on useita, mutta suurimpana tilanteen aiheuttajana on maailmalla vallitsevan Covid-19 aiheuttamat jälkimainingit. 

* Valmistajien tilanne

- puutetta useista komponenteista, kuten lasi, paneelit, mikrosirut

- valtamerikuljetusten kapasiteetti ongelma = Koronan aiheuttama kapasiteetin alasajo ja nyt USAn ja Aasian toipuminen ennen Eurooppaa aiheuttanut pulaa kuljetuskonteista ja ylibookkauksista vallitsevaan kapasiteettiin.

- Kiinalainen uusi vuosi aiheutti rahtihintojen voimakkaan nousun, jonka oletettiin palautuvan alemmalle tasolle maaliskuun aikana. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että rahtihinnat eivät laskeneet kuten ennustettiin, vaan toukokuussa tulossa uusi hinnan korotus. 

- Uusi 1.3.21 voimaan tuleva Eprel energia-asetus ja tästä johtuva tavaroiden hyväksymisprosessi on venynyt 

Päivitämme tälle sivustolle omaa tavaratilannettamme niiden tuotteiden osalta, jotka ovat saaneet kolhuja em. vallitsevasta Globaalista tilanteesta.

Tavaratilenne alkaa osittain helpottua ja selkiintyä. Tämän kuun loppuun mennessä alkavat rivit olla suurelta osin normaalissa tilassa. Tuotteet, jotka tulevat Aasiasta ovat edelleen suurimman haasteen edessä ja niiden osalta esiintyy saatavuus ongelmia.

Haluamme jo näin etukäteen informoida tulevasta hinnastosta joka astuu voimaan 1.5. 2021. Hinnasto tulee uusiutumaan useiden tuotteiden osalta. Erityisesti kylmälinjan tuotteet tulevat uusiutumaan. Tulemme näkemään myös kohtuullisia hinnan tarkistuksia ylöspäin. Valmistajien hinnan korotukset  eivät jätä Suomen markkinaa väliiin. Syynä tuleviin hinankorotuksiin Kaukoidän rahtien käsittämättömät nousut ( x5) sekä useiden raaka-aineiden kallistuminen ( 20-30%). Lopulliset vaikutukset hintoihin 1.5. ilmestyvässä hinnastossa.  Tarkista tuotteen hinta tarvittaessa omalta yhteyshenkilöltäsi tai konttoriltamme.